dissabte, 11 d’agost del 2018


NO A L'UTILITZACIÓ D'ANIMALS VIUS AL MERCAT MEDIEVAL DE CALAFELL





Des d’ADIPAC escrivim aquesta carta amb motiu de la celebració del Mercat Medieval de Calafell del proper mes de setembre. Una fira medieval on s’utilitzen animals vius a la via pública com ara camells, dromedaris, ponis, burros, gallines, ànecs, cabres, ovelles o aus de falconeria que són víctimes de l’explotació i el maltractament en nom d’un suposat respecte a les tradicions típiques del nostre poble.

Tot i que aquesta forma d’explotació pugui resultar menys evident que d’altres, com per exemple la tauromàquia i pugui semblar despertar alguns sentiments idíl·lics entorn a la relació humà-animal, el cert és, que és una forma més d’explotació i de patiment envers els animals. No deixa de ser una activitat lúdica i d’entreteniment on es fa un ús dels animals en contra de la seva voluntat, provocant-los dolor, estrès, angoixa, constantment son sotmesos i per tant, patiment tant físic com psíquic.

També veiem amb sorpresa la incoherència de ser un dels municipis de Catalunya que es va declarar municipi “Pet Friendly” fa poc mes d’un any, però que continua organitzant esdeveniments, com aquesta fira medieval, on es practica i es fomenta el patiment dels animals com a forma vàlida d’entreteniment. Per posar un exemple que segurament desconeixereu, totes les aus rapinyaires que es fan servir a les fires medievals han estat sotmeses a un entrenament consistent en la privació d’aliments, obligades a mantenir-se sense dormir i a estar totalment en l’obscuritat. Tot això, per aconseguir que obeeixin i que deixin de ser aus salvatges per passar a ser un animal dòcil i mal·leable.

Existeixen fires medievals basades en l’ètica i en el respecte on no es fan servir animals com a diversió i, on la gent que la visita, pot gaudir de trobadors, música, demostracions d’oficis artesans, espectacles de màgia, malabars, productes de la terra, ludoteques per als més petits, etc, com es el cas de Sant Marti Sarroca, Masquefa, Lloret de Mar o Manises, inclús a Barcelona recentment han prohibit els carruatges amb animals. No hi ha cap raó per pensar que una fira medieval  sense animals deixaria de ser un espectacle que atregui a milers de persones com fa cada any.

És per tot això que espero que considereu aquesta petició i li demanem que es prohibeixi qualsevol fira o espectacle al municipi que faci servir animals com a part de l’entreteniment, ja que és evident que vivim en una societat on cada vegada hi ha més persones que s’oposen, inclòs pateixen veient el patiment d’aquests animals, qüestionant l’explotació, el maltractament i la utilitat dels animals en aquest tipus d’espectacles públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animalisme i Feminisme: la lluita contra l’esclavatge El 8 de Març és el Dia Internacional de la Dona. Històricament, la dona ha man...